Monday, February 22, 2010

KONVENSYEN UMNO PAHANG, AGENDA MELAYU DISISIHKAN KONVENSYEN WANITA UMNO, AGENDA MENIKAM BELAKANG

Gambar hiasan: Majlis resmi Umno


1. Dalam konvensyen UMNO Pahang, agenda Melayu tidak ditekankan sedangkan Umno ditubuhkan untuk membela Melayu, jikapun ingin bangunkan agenda satu Malaysia, ianya boleh dibincangkan dan majukan dalam konvensyen BN. Kalaulah Umno sendiri tidak perjuangkan Melayu, siapa lagi? Dan apa perlunya orang melayu menyertai Umno lagi?

2. Dalam konvensyen, Mubarak dilihat menguasi dan memandu dalam perbincangan kertas kerja yang akhirnya suara sebenar dari akar umbi disekat atau ditapis dan tidak sampai keatas sebagaimana yang dikehendaki oleh Presiden parti. Tidak lagi ada ketelusan.

3. Pasdec, dalam projek perumahan/rumah kedai yang dibina sama ada oleh Pasdec atau diatas tapak tanah milik Pasdec dijual dengan harga tinggi yang tidak mampu milik oleh kebanyakan orang Melayu. Kerana itu kebanyakannya terjual kepada kaum Cina dan akhirnya orang Melayu terpinggir. Pasdec sepatutnya sediakan kuota bagi premis perniagaan untuk bangsa Melayu jika tidak akan menyebabkan dimonopoli oleh bukan Melayu.

4. Dalam kes tertentu ada Majlis Perbandaran merobohkan gerai perniagaan yang diusahakan oleh orang Melayu. Apakat sudah tidak ada pertimbangan dan tolakansur bagi orang Melayu yang sedang bertatih untuk berniaga? Orang Melayu sudah tidak ada lagi keistimewa di negara sendiri.

5. Umno perlu mengawasi penjawat awam yang merupakan duri dalam daging yang sentiasa menikam Umno dari belakang. Ahli Umno tidak lagi dapat berbangga terutama bila berurusan dengan pejabat kerajaan, jika kita ahli Umno, permohonan kita akan diabaikan kerana penjawat awam adalah dari kalangan pembangkang yang hanya akan memberikan kesempatan dan membantu sesama mereka saja. Ini juga terjadi kepada tender pembekalan makanan dengan kementerian pendidikan. Kegagalan pemimpin Umno memantau kakitangan awam yang pro pembangkang membuatkan ahli Umno kecewa. TS Muhyiddin kena buka mata dan bersedia kerana ahli Umno ingin membalas dan meghukunnya kerana janji yang tidak ditepati.

6. Konvensyen Wanita UMNO Malaysia pada 20hb februari 2010 dari 9.30 pagi hingga 4.30 ptg. Sesi itu dan sesi ini, ucap itu dan ucap ini, forum ‘Wanita UMNO nadi Transformasi & Inovasi Negara’ dari 10.00 pg hingga 1.00 tgh hari. Sungguh cekap wanita UMNO, hanya dalam 3 jam segalanya boleh diselesaikan, agenda transformasi. Apakah segalanya telah tersedia dan wanita hanya hadir untuk menganggukkan kepala. Namun agenda tersembunyinya, terutama Negeri Sembilan dan Pahang - TS Muhyiddin harus disedarkan, jangan sampai tertikam belakang.

2 comments:

IBU RISKA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

شركة المثالية said...

شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

Live Traffic Feed